Mat

Bacon Klubbhus Sandwich

Enten du er en foodie eller ikke må du ha hørt om eller smakt den klassiske klubben sandwich på et tidspunkt i livet ditt. Det er kanskje den mest ikoniske sandwich noensinne på noen meny. Det perfekte arrangementet av bacon, kalkun og skinke, med cheddarost og skarp salat, er den klassiske klubbsmørbrødet en av de mest appetittvekkende elementene som du kan unne deg når som helst på dagen eller natten.


Klubben sandwich også referert til populært som klubbhuset sandwich, i utgangspunktet betyr en sandwich med ristet brød, litt kokt skinke eller fjærfe eller stekt bacon, tomat, salat, og majones. Sandwichen er vanligvis skåret i halvdeler eller kvartaler, holdt sammen ved hjelp av cocktailpinner. I den moderne versjonen av klubben sandwich, kan du også ha et ekstra brød lag mellom de to lagene.

Det klassiske klubbhuset sandwich har vært en favoritt blant folk i alle aldersgrupper i årevis fordi den har noen av de mest smakfulle ingrediensene som serveres på mykt brød. April er den nasjonale BLT måneden mens 22 juli er den nasjonale BLT Day. BLT eller bacon-salat-tomat sandwich har vært en stift mat for amerikanerne og britene. Interessant, salat, bacon og toast hadde vært en del av smørbrødet selv i romertiden; de andre 2 ingrediensene ble tilsatt senere. Den tidligste ingrediensen i bacon klubbhus sandwich er selvfølgelig, brødet som ble mestret av egypterne. Salat kom senere da det begynte å bli dyrket av egyptere, og deretter ble tatt frem til Roma og Hellas. Tidligere, villsvin kjøtt pleide å bli kurert ved hjelp av teknikker som salting, røyking, og tørking under den gamle steinalderen. Det moderne baconet begynte å bli solgt på midten av 1700-tallet. Tomater hadde blitt introdusert i Europa mot slutten av 1500-tallet. Sist men ikke minst ble majonesen lagt til som først ble introdusert i 1756.

Hvordan lage bacon klubbhus sandwich:

• For å lage BLT må du først riste brødskivene i en brødrister; alternativt kan du sette dem under en broiler. Salatbladene må halveres på tvers og deretter dannes i 8 ryddige stabler.
• Bruk en ren overflate til å ordne brødskivene på én rad. Du må da spre en spiseskje maja over den ene siden av hver skive. Deretter ordner du en salat på toppen av den første skiven og topper dette med 2 skiver tomat. Bruk salt og pepper til krydder.
• Du må da plassere 2 baconskiver over disse tomatskivene og toppe dette med kalkun på en slik måte at kalkunen ikke søler ut fra sidene. Kalkunen må også være krydret med pepper og salt.
• Den samme prosessen må gjentas med den andre brødskiven. Deretter skal den andre skiven legges over det første lagdelte brødet med nøkkelferdig side vendt opp. Dette må da dekkes med den tredje brødskiven, som har majonsiden vendt nedover.
• Alle sandwichlag må holdes sammen av 4 frill plukker / cocktail sverd som passerer gjennom den øverste skiven på fire steder akkurat som en diamant ned til den siste brødskiven.
• Den samme prosessen må gjentas ved hjelp av resten av ingrediensene til de tre andre smørbrødene.
• Til slutt må du bruke en taggete kniv for å kutte hver av smørbrødene diagonalt for å lage 4 trekantede stykker.
• Nå kan du servere bacon klubbhus sandwich med chips og pickle.